top of page
C7341984-4522-4799-ADF7-2B6CC540D555.heic

Industriële geluidsschermen

Een autostrade, aan treinsporen, laad- en loszone, sportterreinen, speelterrein, parkings of garage, … Silent Walls akoestische geluidspanelen voor industriële toepassingen zorgen voor een geluidsreductie tot 80%, zeer breed inzetbaar in verschillende sectoren en industrieën.

We maken een onderscheidt tussen metaalcassettes, de Pro-Line XL I-panelen en de Pro-Line XL I-custom panelen.

Alle producten voldoen aan strenge geluidsnormen en zijn hierdoor breed inzetbaar, zowel naar type geluidsoverlast, hoogte en configuratie.

SilentWalls_icon

ACUSTIMODUL AC 50 A

Deze industriële geluidspanelen zijn uitsluitend geschikt om tegen een bestaande wand te monteren. De panelen zijn slechts enkelzijdig afgewerkt waardoor de open zijde tegen een gesloten structuur dient te worden bevestigd. De bevestiging voorzien we door middel van o.a. afstandsregels koppelstukken, afdekkappen en bijkomende toebehoren zijn verkrijgbaar In deze variant is zowel horizontale als verticale montage mogelijk.

De panelen zijn enkel in een coating aansluitend bij RAL 9002 verkrijgbaar.

De panelen hebben een perforatiegraad van 28%

Waarden: EN-1792-2: A2

SilentWalls_icon

ACUSTIMODUL AC 80

Deze industriële geluidspanelen zijn uitermate geschikt om geluidsoverlast door zware pompen onder controle te houden. De panelen zijn enkelzijdig of dubbelzijdig geperforeerd afgewerkt De bevestiging voorzien we i.f.v. de situatie: tegen hardhouten profielen, tussen IPE / HEA profielen, zelfdragend, of montagestukken op maat. Koppelstukken, afdekkappen, verstevigingen en bijkomende toebehoren zijn verkrijgbaar. In deze variant is zowel horizontale als verticale montage mogelijk.

De panelen zijn enkel in een coating aansluitend bij RAL 9002 verkrijgbaar.

De panelen hebben een perforatiegraad van 28%

Waarden

  • EN-1792-1 26dB (B3)

  • EN-1792-2 15dB (A4) 

SilentWalls_icon

PRO-LINE XL-I

De ecologische PRO-LINE XL geluidspanelen zijn in-house ontwikkeld en geproduceerd voor zones waar een hoge geluidshinder is. Hierdoor worden ze voornamelijk geïnstalleerd bij geluidshinder door professionele activiteiten, zoals vb. geluidsoverlast aan laad- en loskades, druk bezochte parkings, bij (zware) industriële bedrijvigheid, hondenpensions, geluidsoverlast door pompinstallaties, … Ook zijn deze panelen uitermate geschikt voor zeer lage frequenties.

Het basis paneel bestaat uit een zware akoestische meerlaagse, specifiek voor Silent Walls geproduceerde rotswolkern van minimaal 100 tot 120 mm voorzien van een windondervangende eindlaag.

De akoestische kern zal afgestemd worden op de bron en het gewenste resultaat. Deze akoestische kern zal worden ingeklemd d.m.v. onze eigen ontworpen Silent Walls aluminium profielen (optioneel gelakt verkrijgbaar).

De basis afwerking is voorzien van een groen of zwart PE net achter het gegalvaniseerde gladde staalnet.

Optioneel zijn er echter diverse mogelijkheden waaronder: een kokosafwerking, voorzien van een fotoprint, gepersonaliseerd met logo of parkingaanwijzingen

In functie van het project en de windbelasting, is de montage van de panelen te voorzien tussen minimaal IPE 160 / HEA 180 palen of zwaarder. Specifieke aanpassingen voor zware industrie zijn mogelijk: Andere legeringen van onze profielen, specifieke coatingen van de profielen, aangepaste stuggere PE netten, extra beschermlagen voor de akoestische kern, …

Waarden van het basispaneel volgens EN-1793:

  • Extreem goed isolerend: minimaal 27 dB B3 / 35 dB RW

  • Extreem goed absorberend: minimaal 11 dB A3

Pro-Line XL
SilentWalls_icon

PRO-LINE XL I-CUSTOM

De XL I-Costum panelen zijn panelen die specifiek worden ontwikkeld en geproduceerd volgens voorgeschreven specificaties, zowel op het gebruik van materialen, akoestische waarden, vormgeving, montagetechniek etc. Deze panelen zijn geschikt voor een zeer breed spectrum van zeer lage tot zeer hoge frequenties.

De specifieke akoestische kern aanpassen om zo verhoogde waarden te bekomen i.f.v. het gewenste rapport.

Toevoegen van aardingstrips , lippen, … zijn mogelijk.

We bekijken graag elke aanvraag.

  • Extreem goed isolerend: minimaal 27 dB B3 / 35 dB RW

  • Extreem goed absorberend: minimaal 11 dB A3

bottom of page