top of page
A9C6BD2D-6CDE-4C0B-B5FB-DF9052AA665D_1_201_a.jpeg

Houten geluidsschermen

Houten tuinafsluitingen met hun natuurlijke uitstraling zijn nog steeds de meest populaire oplossing om een eigendom af te sluiten.

Onze houten geluidspanelen gaan nog veel verder en maken ook komaf met verkeersoverlast, burenhinder, lawaai van een drukbezocht speelterrein, hinder door treinverkeer, zoemende warmtepompen,…

Ons houten geluidspanelen gamma bestaat uit een TOP-line en PRO-line productlijn, met geluidswerende oplossingen voor particulier en professional.

TOP-line
SilentWalls_icon

De TOP-line geluidsschermen in hout lenen zich perfect voor particuliere en professionele toepassingen, waarbij zowel een efficiënt als esthetisch eindresultaat telt. Met gemeten en feitelijke dB reducties (na installatie) tussen de 10 en 18dB zorgt het TOP-line gamma voor een geluidsbelevings reductie tot 50%!

SilentWalls_icon

SLIM LINE WOOD DUO SIDE

Zeer sterk geluidsreflecterende panelen.

Dubbelzijdig voorzien van een mooie en duurzame houten afwerking voorzien van een horizontaal gegroefd patroon.

De kern van de panelen is voorzien van een voor Silent Walls gepersonaliseerde rotswolkern voorzien van een windondervangend vilt.

De panelen zijn extra versterkt om tot een hoogte van 3500mm te worden gestapeld.

De panelen zijn in eigen atelier ontworpen en geproduceerd

Waarden:

  • Paneeldikte: +/- 58 mm

  • Waarden volgens ISO 717-1: Zeer goed isolerend tot RW 35dB* !!

  • Projectresultaten: tussen de 10 en 15dB

SilentWalls_icon

SLIM LINE WOOD ONE SIDE

De panelen zijn voorzien van een geluidsisolerende zijde die voorzien is van een sluitplaat met een mooie en duurzame houten afwerking met een horizontaal gegroefd patroon en een strakke en een enkelzijdige voorziening van een zwart/groen PE net of kokos naar keuze.

 

De kern van de panelen is voorzien van een voor Silent Walls gepersonaliseerde rotswolkern voorzien van een windondervangend vilt.

De panelen lenen zich prima voor situaties waar er risico is op geluidsreflectie en zeker ook bij (warmte)pomp situaties.

De panelen zijn extra versterkt om tot een hoogte van 3500mm te worden gestapeld.

De panelen zijn in eigen atelier ontworpen en geproduceerd

Waarden:

  • Paneeldikte:+/- 58 mm

  • Zeer goed isolerend: tot RW 25dB* !!  
    Zeer goed absorberend: tot DlA 11dB

  • Projectresultaten reducties tussen de 12 en 17dB en tot 18dB bij pompinstallaties

Pro-Line Wood
SilentWalls_icon

PRO-LINE WOOD

Onze PRO-line houten geluidspanelen lenen zich perfect voor specifieke omstandigheden, waarin EN-1793-1 (tot 23dB) / EN-1793-2 (tot 11dB) geteste panelen vereist zijn. Niet enkel voor de overheden, maar ook bij particulieren met wisselende oorzaken van geluidsoverlast, bij retailers, supermarktparkings, fast-food drive-ins en industrie.

Deze PRO-line houten panelen plaatsen we naargelang de situatie tegen fijngeschaafde hardhouten profielen van minimaal 96x96 of tegen/tussen gegalvaniseerde en/of gepoederlakte koker of HEA-profielen. De profielkeuze en funderingmethode is steeds aangepast aan de omstandigheden en/of desbetreffende studies.

De panelen zijn monteerbaar tot een hoogte van 4000 mm Als Belgisch invoerder/verdeler/installateur van de Lapinus/Noistop producten kunnen we u binnenin ons PRO-Line gamma de varianten Madeira, Ibiza en de zeer populaire Elba Wood voorstellen, een mooi aanbod van mooie en zeer efficiënte geluidspanelen voorstellen.

SilentWalls_icon

ELBA

De panelen zijn voorzien van onder hoge druk geimpregneerde en geschaafde open, dubbelzijdige, uniforme lattenstructuur van 40 mm h.

Achter de lattenstructuur is een zwart gelakt metalen verstevigingskader aangebracht. De kern bestaat uit een zware rotswolkern van 100 mm dewelke dubbelzijdig is beschermt met een zwart fijnmazig net.

De panelen zijn voorzien van zwart gelakte montagelippen. Dankzij de aangebrachte verstevigingen zijn de Elba panelen tevens ook geschikt om beplanting tegenaan te brengen.

Optioneel zijn de panelen ook verkrijgbaar met een zwarte gelakte metaalplaat enkelzijdig aangebracht tussen de rotswolkern en de open lattenstructuur. Een bijpassende toplat maakt het geheel aan panelen mooi af.

SilentWalls_icon

MADEIRA

De panelen hebben dezelfde basisstructuur als de Elba panelen, echter de lattenstructuur is willekeurig voorzien van diverse breedtes. Variabel tussen 40 en 90 mm.
Hierdoor krijgen de panelen een eerder tuinscherm effect.

Ook bij de Madeira panelen bestaat de mogelijkheid om een bijkomende zwart gelakte staalplaat aan 1 zijde aan te brengen.

SilentWalls_icon

IBIZA

De panelen hebben dezelfde basisstructuur als de Elba panelen, echter de lattenstructuur is verticaal en 90 mm b. Hierdoor krijgen de panelen een eerder tuinscherm effect.

Bij de Ibiza panelen bestaat de mogelijkheid niet om een bijkomende zwart gelakte staalplaat aan 1 zijde aan te brengen.

SilentWalls_icon

PRO-LINE WOOD XL

Ons meest efficiënte houten paneel voor zware geluidsoverlast.
Steeds een gepersonaliseerd ontwerp en productie in eigen atelier.

Dankzij de flexibele akoestische invulling steeds op maat van uw uitdagend geluidsproject. Het basis PRO-Line XL paneel is afgewerkt met een naar keuze enkel- of dubbelzijdige houtafwerking.

Deze houtafwerking kan tand-en groef en/of een open lattenstructuur zijn.
Het PRO-LINE XL paneel zal steeds minimaal voldoen aan de voorgeschreven waarden en kan individueel getest worden bij grotere afnames.

Montage en fundering in functie van het project en de windbelasting, de montage van de panelen is te voorzien tussen minimaal HEA 180 palen of zwaarder.

bottom of page