top of page
A9C6BD2D-6CDE-4C0B-B5FB-DF9052AA665D_1_201_a.jpeg

Houten geluidsschermen

Houten tuinafsluitingen met hun natuurlijke uitstraling zijn nog steeds de meest populaire oplossing om een eigendom af te sluiten.

Onze houten geluidspanelen gaan nog veel verder en maken ook komaf met verkeersoverlast, burenhinder, lawaai van een drukbezocht speelterrein, hinder door treinverkeer, zoemende warmtepompen,…

Ons houten geluidspanelen gamma bestaat uit een TOP-line en PRO-line productlijn, met geluidswerende oplossingen voor particulier en professional.

TOP-line
SilentWalls_icon

De TOP-line geluidsschermen in hout lenen zich perfect voor particuliere en professionele toepassingen, waarbij zowel een efficiënt als esthetisch eindresultaat telt. Met gemeten en feitelijke dB reducties (na installatie) tussen de 10 en 18dB zorgt het TOP-line gamma voor een geluidsbelevings reductie tot 50%!

SilentWalls_icon

SLIM LINE WOOD 

De panelen zijn enkel- of dubbelzijdig voorzien van een mooie en duurzame houten afwerking voorzien van een horizontaal gegroefd patroon.
Afhankelijk van het project kan de ene afwerking meer geschikt zijn dan de andere. 
Enkelzijdig kunnen deze panelen dan ook voorzien worden van een kokos of zwart/groene begroeibare afwerking.

De kern van de panelen is voorzien van een voor Silent Walls gepersonaliseerde rotswolkern voorzien van een windondervangend vilt.

De panelen zijn extra versterkt om tot een hoogte van 3500mm te worden gestapeld.

De panelen zijn in eigen atelier ontworpen en geproduceerd om zo de panelen af te kunnen stemmen qua esthetiek maar ook qua kern voor ieder specifiek project.

Waarden:

​Dubbelzijdig hout:

 • Paneeldikte: +/- 60 mm

 • Waarden volgens ISO 717-1: Zeer goed isolerend tot RW 35dB*

 • Projectresultaten: tussen de 9 en 12dB

Enkelzijdig hout:

 • Paneeldikte:+/- 60 mm

 • Zeer goed isolerend: tot RW 25dB* !!  
  Zeer goed absorberend: tot DlA 11dB

 • Projectresultaten reducties tussen de 12 en 17dB en tot 18dB bij pompinstallaties

Pro-Line Wood
SilentWalls_icon

PRO-LINE WOOD

Onze PRO-line houten geluidspanelen lenen zich perfect voor specifieke omstandigheden, waarin EN-1793-1 (tot 23dB) / EN-1793-2 absorberend(tot 11dB) geteste panelen vereist zijn. Niet enkel voor de overheden, maar ook bij particulieren met wisselende oorzaken van geluidsoverlast, bij retailers, supermarktparkings, fast-food drive-ins en industrie.

Deze PRO-line houten panelen plaatsen we naargelang de situatie tegen fijngeschaafde hardhouten profielen van minimaal 96x96 of tegen/tussen gegalvaniseerde en/of gepoederlakte koker of HEA-profielen. De profielkeuze en funderingmethode is steeds aangepast aan de omstandigheden en/of desbetreffende studies.

De panelen zijn monteerbaar tot een hoogte van 4500 mm. Voor onze Pro-Line panelen maken we een onderscheid tussen onze in-house geproduceerde Pro-Line 100 Wood en de Lapinus/Noistop producten.

Als Belgisch invoerder/verdeler/installateur van de Lapinus/Noistop producten kunnen we u binnenin ons PRO-Line gamma de varianten Madeira, Ibiza en de zeer populaire Elba Wood voorstellen, een mooi aanbod van mooie en zeer efficiënte geluidspanelen voorstellen.

SilentWalls_icon

PRO-LINE 100 WOOD

De akoestische kern is voorzien van een speciaal voor Silent Walls geproduceerde rotswolkern die wordt voorzien van een windondervangende eindlaag en bijkomende isolatoren.

Panelen zijn voorzien van Silent Walls profielen in een naar keuze gelakte RAL kleur.

Doordat we deze panelen in eigen atelier produceren, zijn we zeer soepel naar esthetische afwerking alsook het aanpassen van de kern per project.

 

De panelen hebben een naar keuze enkel- of dubbelzijdige houten afwerking.

De panelen zijn extra versterkt en kunnen gestapeld worden tot een hoogte van 4500 mm.

 

Waarden:

Paneeldikte +/- 100mm

 

 • Zeer goed isolerend: tot RW 32dB

 • Zeer goed absorberend: tot DLA 14dB

 • In projectopstelling gemeten reducties tot 21dB​

SilentWalls_icon

ELBA

De panelen zijn voorzien van onder hoge druk geimpregneerde en geschaafde open, dubbelzijdige, uniforme lattenstructuur van 40 mm h.

Achter de lattenstructuur is een zwart gelakt metalen verstevigingskader aangebracht. De kern bestaat uit een zware rotswolkern van 100 mm dewelke dubbelzijdig is beschermt met een zwart fijnmazig net.

De panelen zijn voorzien van zwart gelakte montagelippen. Dankzij de aangebrachte verstevigingen zijn de Elba panelen tevens ook geschikt om beplanting tegenaan te brengen.

Optioneel zijn de panelen ook verkrijgbaar met een zwarte gelakte metaalplaat enkelzijdig aangebracht tussen de rotswolkern en de open lattenstructuur. Een bijpassende toplat maakt het geheel aan panelen mooi af.

SilentWalls_icon

MADEIRA

De panelen hebben dezelfde basisstructuur als de Elba panelen, echter de lattenstructuur is willekeurig voorzien van diverse breedtes. Variabel tussen 40 en 90 mm.
Hierdoor krijgen de panelen een eerder tuinscherm effect.

Ook bij de Madeira panelen bestaat de mogelijkheid om een bijkomende zwart gelakte staalplaat aan 1 zijde aan te brengen.

SilentWalls_icon

IBIZA

De panelen hebben dezelfde basisstructuur als de Elba panelen, echter de lattenstructuur is verticaal en 90 mm b. Hierdoor krijgen de panelen een eerder tuinscherm effect.

Bij de Ibiza panelen bestaat de mogelijkheid niet om een bijkomende zwart gelakte staalplaat aan 1 zijde aan te brengen.

bottom of page