top of page

Begroeibare geluidsschermen

Bij geluidsschermen denkt u misschien standaard aan panelen in metaal, houtvezel of beton zoals “naast de autostrade”.

Naast o.a. deze gekende geluidswerende schermen biedt Silent Walls ook een mooi gamma begroeibare geluidsschermen aan.

De panelen lenen zich prima om beplanting tegenaan te plaatsen dankzij de eigenschappen van de rotswolkern kunnen de planten behoorlijk snel groeien zodat de panelen zich binnen een mum van tijd discreet hebben geïntegreerd in elke omgeving.

Geluidsschermen voorzien van een beplanting zien er niet alleen goed uit, ze reduceren ook het CO2 gehalte.

Binnen het Silent Walls begroeibare geluidsschermen gamma, zijn twee oplossingen te ontdekken: TOP-line en PRO-line.

Beide productlijnen bieden verschillende geluidswerende groenschermtoepassingen voor zowel de particulier als professioneel. Dankzij hun efficiëntie, moduleerbaarheid en ruime uitvoeringsmogelijkheden hebben we voor elke klant een passende oplossing.

SilentWalls_icon

TOP-LINE

De begroeibare geluidsschermen uit het Top-Line gamma hebben reeds meerdere jaren hun dienst bewezen in diverse toepassingen: van geluidswerende projecten in een professionele setting zoals carwash, parkings van grootwarenhuizen, retail, rondom pompinstallaties, tankstations tot kleine en grote particuliere tuin.

Dankzij de begroeibare eigenschappen van deze panelen zijn deze na enkele jaren quasi onzichtbaar door de aangebrachte beplanting en vormen ze één met de natuur.

Met gemeten en feitelijke dB reducties (na installatie) tussen de 14 en 23dB slagen de panelen uit het TOP-line gamma erin om tot wel 60% van uw geluidsbeleving te reduceren!

Als Belgisch invoerder/verdeler/installateur van de Lapinus/Noistop producten kunnen we u binnenin ons Top-Line gamma de varianten Noistop Steel en Noistop Color voorstellen, een mooi aanbod van semi-industriële, relatief slanke doch efficiënte geluidspanelen voorstellen.

SilentWalls_icon

PRO-LINE

De ecologische PRO-LINE geluidspanelen zijn in- house ontwikkeld en geproduceerd voor zones waar een hoge geluidshinder is.

Hierdoor worden ze voornamelijk geïnstalleerd bij geluidshinder door professionele activiteiten, zoals vb geluidsoverlast aan laad- en loskades, druk bezochte parkings, bij (zware) industriële bedrijvigheid, hondenpensions, geluidsoverlast door pompinstallaties, …

Het basis paneel bestaat uit een zware akoestische meerlaagse, specifiek voor Silent Walls geproduceerde rotswolkern van minimaal 100 tot 120 mm voorzien van een windondervangende eindlaag.

De akoestische kern zal afgestemd worden op de bron en het gewenste resultaat.

Deze akoestische kern zal worden ingeklemd d.m.v. onze eigen ontworpen Silent Walls aluminium profielen (optioneel gelakt verkrijgbaar)

De basis afwerking is voorzien van een groen of zwart PE net achter het gegalvaniseerde gladde staalnet.

Optioneel zijn er echter diverse mogelijkheden waaronder: een kokosafwerking, voorzien van een fotoprint, gepersonaliseerd met logo of parkingaanwijzingen.

In functie van het project en de windbelasting, is de montage van de panelen te voorzien tussen minimaal IPE 160 / HEA 180 palen of zwaarder.

Waarden van het basispaneel volgens EN-1793:

  • Extreem goed isolerend: minimaal 27 dB B3 / 35 dB RW

  • Extreem goed absorberend: minimaal 11 dB A3

bottom of page