Geluidsschermen 

Geluidspanelen

Alufera: Ecologische en begroeibare geluidsschermen

Alufera

Ecologische geluidspanelen uit de PRO-line : bewezen resultaten bij extreem zware geluidshinder.

Geschikt voor elke toepassing.


De Alufera panelen plaatsen we zowel in particuliere tuinen die geluidshinder ondervinden van oa: luidruchtige buren, pompen, speelterreinen, hinder door treinen en verkeerslawaai.Voor onze B2B klanten zijn onze Alufera panelen dan weer de referentie op het vlak van het beperken van geluidshinder door professionele activiteiten zoals vb hinder door laad-en loskades, zware industriële bedrijvigheid en het creëren van een meerwaarde bij uitdagende bouw en infra- projecten.


Voor de installatie van deze schermen maken we een onderscheid tussen onze Alufera panelen en onze Alufera - Combi panelen. 


De Alufera schermen bouwen we op met minimaal IPE of HEA 160 profielen, onze Alufera- Combi schermen bouwen we dankzij een aangepaste koppeling op, met onze zware en tot diep in de kern geïmpregneerde klasse 4 H-houtprofielen.


De afwerking van de panelen is naar keuze met een groen of zwart beschermnet of vb een optioneel aangebrachte, versterkte kokosmat (dewelke bovenop de basis beschermnet structuur is aangebracht), ook het printen van logo's, parking aanwijzingen zijn mogelijk.


Vaak voorkomend is dat de schermen begroeid worden met klimplanten, vooral de kokosvariant leent zich door het sneller hechten van de klimplant wortels hier toe.

Dankzij de samenstelling van de panelen en de aanwezige begroeiing, zijn deze schermen zeer bevorderlijk voor het reduceren van CO2, vandaar dat we bij dit soort geluidsscherm vaak de term, groene geluidsschermen hanteren.


De geluidsschermen zijn door hun efficiëntie, moduleerbaarheid en uitvoeringsmogelijkheden zeer breed inzetbaar 


Alufera:

Geplaatst tussen naar keuze gegalvaniseerde of gepoederlakte profielen bouwen we geluidsschermen tem iedere gewenste hoogte.

De meest voorkomende hoogtes 3200mm - 4200mm of 5200mm

Breed toepasbaar ideaal voor laad-en loskades, treinsporen, industrie, car wash,..

Alufera Combi:

Geplaatst tussen onze zware houten profielen bouwen we geluidsschermen tem 2300 mm 


Breed toepasbaar bij particuliere tuinen of schermen waar een geringe hoogte mogelijk is.

Uitvoeringen in groen, zwart of met onze verstevigde kokos afwerking